ICO Scams: Auala e 'Aloese ai Fa'ailoga Fa'ailoga ICO

Ina ua maua mulimuli ane le kalena ia Ianuari 1, 2017, e itiiti ifo i le 1% o le faitau aofaʻi o le paneta na iloa le mea o le ICO, o le a le uiga, poʻo le a le mea e tu ai. ma ua iloa e le tagata valea o le crypto community e tu mo Initial Coin Offering (e foliga mai e tutusa ma le IPO) ma o le a faʻaauau pea ona faʻalavelaveina le faʻatupeina o le VC ma vaʻavaʻai i cryptocurrencies O le maketi maketi na palu i le $ 830 piliona i le maualuga o le ICO bubble.
Ae tatou te le'i fa'aulu i totonu ole faiga fa'avasega ICO lea na fa'atupuina ma le lototoa a tatou 'oa, ua tu'ufa'atasia fo'i se lisi fa'akalena o Taulaga Tupe Muamua i lalo, o lo'o fa'asoaina atu ICO fou, galue malosi ma galuega fa'atino i isi mea tetele ma aoga ma fa'atauga o lo'o lumana'i.
I le taimi nei, o sina faʻamasinoga e manaʻomia ona faʻaalia i luma e ala i le tuʻuina atu o tala faʻasolopito lata mai e tuʻu ai mea uma i le vaaiga. miliona.
I le na o le 9 masina, 7x tuputupu aʻe i le taimi nei (BTC @ $1,000 vs. $4,000+, ETH @ $8 vs. $300+, e tusa ai ma coinbase.com), ma isi mea o le a oʻo mai Tele alualu i luma ma lisi o mataupu e ausia.
I le taimi nei, atonu o se tasi lea o faʻamatalaga sili ona vave faʻatupulaia o suʻesuʻega o le tausaga e pei o uluai tupe siliva (spins out from IPOs) cryptocurrency projects ua paʻu, ae o le ki moni o le faʻamautinoa o loʻo e maua ni mata tetele Ma o le tupe faʻafefeteina e manaʻo saʻo. tulaga muamua.
O loʻo i ai 7 fesili tetele matala e mafai ona taliina e amata ai le ala o le teufaafaigaluegaina i le ICO taumatematega poʻo le folafolaga o le lelei.
E tusa lava po o le a le faʻafefe o le faʻaupuga lauiloa poʻo le puʻeina o manatu, o vaega nei e fitu o tupe teufaafaigaluega ma suʻesuʻega amata ina ia mautinoa e te mulimuli ai:
E ui o lenei mea e foliga mai o se galuega faigata, e mafai ona tuʻuina atu le faʻamamafa atili i faʻamatalaga faʻamatalaga ma aʻoaʻoga e uiga i le teu faʻafaigaluegaina o fiat i oloa faʻatulagaina muamua ma auaunaga e ono manatu nisi ua maeʻa i nei faʻatauga ICO.
Hype e mafai ona faʻatau atu, ae o mea e suia ai taʻaloga, polokalame ma faʻavae e faʻaopoopoina le tau o le a seleseleina le tele o tupe maua pe a faʻafefeina nei "penny stock" e tutusa ma faʻailoga cryptocurrency.
E tusa ai ma lenei mea fou i totonu o le Bitcoin blockchain currency space, tele upega tafaʻilagi fou ma auaunaga ua faʻaalia e maua uma au tala fou crypto e sili ona e fiafia i ai, faʻafouga, ma le alualu i luma.
I luga ua matou tuʻuina atu ia te oe vaega pito i luga 7 ma elemene o suʻesuʻega faʻafaigaluegaina talafeagai e manaʻomia ai se suʻesuʻega sili atu ona loloto. Faatasi ai ma le tele o faʻasalalauga e uiga i uluai tupe siliva i nei aso, e faigofie ona puʻeina i le "mea sili ona lelei e sosoo ai" ma "faʻaleleia sili lata mai", ae o le i ai o nei faʻailoga ma togitogi o le a fesoasoani e faʻaumatia filifiliga leaga ma atugaluga e uiga i le teu faʻafaigaluegaina i uluai tupe siliva Faailoga O le filifiliga e tuʻuina atu faʻailoga.
O nei mea na tutupu o loʻo taumafai ai le au fou fou e faʻatupu le tele o tupe faavae e mafai ai (e ala i cryptocurrencies e pei o Bitcoin ma Ethereum) e iloa ai le manatu o la latou kamupani. e ofisa o le malo.
Ae, e faigofie lava ona iloa po o fea e mafai ona sese ai nei uluai tupe. e tatau ona manatua e le aufaipisinisi fa'apitoa a'o le'i ulufale atu i le ofo tupe muamua a se kamupani fou.
O le mea e lelei ai mo na tagata e mafai ona teu tupe, o aʻu lenei. Ou te faʻaogaina se suʻesuʻega maeʻaeʻa e vaʻavaʻai i tulimanu uma o le kamupani ma lana ICO e iloa ai pe aoga le teu faʻafaigaluega i totonu.Ma le faʻaaloalo, pe a iai se faʻamatalaga e mafai e le kamupani i'u ina toilalo, e mafai ona e mate o le a ou faailoa atu.
I le taimi nei, ou te mautinoa o le a e fiafia i mea o loʻo i totonu o laʻu Metotia Suʻesuʻega Maea.
E te manatu o le fuafuaina o le lamatiaga o se tupe teufaafaigaluega o le a avea ma se tasi o vaega mulimuli o laʻu auʻiliʻiliga.leai!O le mea muamua lea.E mafua ona o le faʻailoga sili ona taua ma ou te iloa le pisi o tagata teu tupe.
Atonu latou te le maua se taimi e eli ai i le auiliiliga atoa, o lea ou te mautinoa e tuʻuina atu faʻamatalaga sili ona latou manaʻomia i le amataga.
Po o le a lava, ou te fuafuaina le tulaga lamatia o se tupe teufaafaigaluega e ala i le tilotilo i vaega eseese o le kamupani ma lana uluai tupe siliva:
Afai e leai se mea sese i itu uma e ono o se kamupani ma lona ICO, ou te faaiʻuina o le saofagā i le ICO a le kamupani e le o se tulaga lamatia.
Ioe, o loʻo i ai tulaga lamatia i soʻo se tupe teufaafaigaluega, ae afai e pasia e le kamupani laʻu suʻega, o soʻo se lamatiaga e aʻafia ai o le a avea ma lamatiaga maketi e le mafai ona aloese mai ai pe vavalo. taufaasese ma e le tatau ona e teu faafaigaluegaina se sene i ai.
A maeʻa ona faʻamaonia tulaga lamatia o tupe teufaafaigaluega o loʻo aʻafia ai i se pisinisi, ou te vaʻavaʻai pe o le a le tele o le pisapisao na faia e le latou ICO. o lo'o galue.
Faatasi ai ma isi mea, o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai so latou manatu o le a fiafia i ai le toʻatele o tagata.O le mea moni, oi latou e fiafia i ai e ono aofia ai nisi o le aufaipisinisi mauoa e mananaʻo i se fasi pai.
A tele au teu tupe e fiafia i se manatu faapisinisi, e sili atu le lelei o le manatu ma sili atu ona aoga, lea e faʻateleina ai le aufaipisinisi e teu faʻafaigaluega. 'le i ai se fa'atauga fa'atauga lelei ma e le o fa'atauina tagata e so'o se manatu o lo'o latou taumafai e fa'atau atu.
O le taunuuga sili ona manaʻomia mo pisinisi pe a mafai ona latou siaki uma pusa e fa o loʻo i luga.Latou te manaʻomia le tele o fesoʻotaʻiga faʻasalalau e mulimuli mai, maua le tele o le gauai mai faʻasalalauga faʻasalalau talafeagai, ia faigofie ona iloa i luga o masini suʻesuʻe e pei o Google, ma maua le tele o fa'ailoga i aso uma i la latou upega tafa'ilagi.
O le mea lea ou te iloa ai pe o le a tumau pea le manuia o se pisinisi ma ona manatu mo se taimi umi o le a oʻo mai. O se mea taua tele lea aua e le toʻatele tagata e mananaʻo e teu faʻafaigaluega i se mea e vave ona tupu ma mou atu.
O le mea e faafetai ai, e mafai ona e puipuia oe lava mai le pa'ū i totonu o ia mailei e ala i le vaʻavaʻai pe faʻapefea ona ou fuafuaina le manuia umi o se pisinisi ma oʻu manatu.O lenei faʻamoemoe e faʻavae i luga o tulaga nei:
O vaega taua nei e fa e tatau ona mafaufau i ai soʻo se pisinisi aʻo leʻi amataina se ICO.ICO faʻavasega e pei o aʻu o le a mautinoa lava le suʻesuʻeina o nei mea aʻo leʻi tuʻuina mai ia i matou le faʻatagaga.
E iloilo foi e le aufaipisinisi ia mea a o lei faia se faaiuga e tuuina atu tupe i le galuega, aemaise o lea ua ou fai atu ia i latou e taua le faia.
Matou te manaʻo e ave nisi o suʻesuʻega matematega mai le ala ma tuʻufaʻatasia se lisi o luga ole ICO nofoaga e mulimuli ai ma mataʻituina mo le lumanaʻi faʻamatalaga ma tusi tusi.
E pei o le taimi nei, o nei nofoaga ICO e leai se faʻatonuga faʻapitoa, ae o le a toe suʻesuʻeina i le taimi e tatau ai ma faʻatulagaina e tusa ai ma le taimi, foliga vaaia, ma le tele o faʻafouga (e pei ona tatou i ai i se avanoa televave).
Ole lisi mautu lea e te le misia ai le isi ICO tele po'o le tupe sili ona lata mai ma sili ona lelei e ofoina atu avanoa tau tupe.
Ua na'o matou o se 'au na tupu na faia se loloto loloto i totonu o se pisinisi o lo'o va'ava'ai e fa'alauiloa se ulua'i taulaga tupe. Fa'aitu'au ese, matou te fiafia e manatu o la matou fa'agasologa e matua mae'ae'a ma e le tele se avanoa e felafolafoa'i ai po'o le faitio i le le tonu. i le pisinisi.
O lena tala, afai e te le ioe i soʻo se faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega iloiloga (ua matou maua nei le 1,000), lagona le saoloto e faʻaalia i lalo. tali i imeli aoga uma ma faʻamatalaga i manatu ma faʻamatalaga o loʻo totoe i lalo.
O le mea o loʻo matou faʻaogaina iinei i aso nei o se lesona i le fausiaina o le mautinoa ma se lisi semi-faʻatulagaina o cryptocurrencies ma vaega manaʻomia ma foliga / mea e tatau ona i ai se tupe faʻaalu mausali ma lelei. O mea uma na matou mauaina ua faʻapipiʻiina e fesoasoani e faʻavave le faagasologa o sailiga. , ma fautuaga i le aufaipisinisi e ono mafai ona mafaufauina o se laasaga, ae le o se faaiuga mulimuli, pe a taumafai pe filifili e faʻatau se ICO fou, e tusa lava po o le a le faʻamaonia poʻo le fiafia e ono foliga mai i luga.
E ui lava i le faʻatupuina o tulafono, tulafono faʻatonutonu ma toetoe lava a le maalofia le vaʻaia o isi vaega e faʻatatau i le tulaga o le le mautonu, e tasi le mea o loʻo tumau pea, ICO o loʻo faʻataʻitaʻiina auala faʻaputuga masani masani ma faiga faʻaputu tupe ma e le faʻagesegese faʻailoga, aemaise lava pe a tatau ona latou faʻaogaina soʻo se tulafono fou ma faʻalavelave faʻatulafonoina. e i'u ina fa'atulafonoina.
O lenei taʻiala e mamao mai le maeʻa aʻo matou faʻaauau pea ona faʻamaeʻaina pe faʻapefea ona sili atu le teu faʻafaigaluega i avanoa ICO ma o faʻailoga ICO moni e pasi le suʻega e sili atu i isi.
O le au faʻatau ma le aufaipisinisi na fiafia i le tele o manumalo i le 2017 ona o le taua tele o cryptocurrencies. Ae ui i lea, a o amata le 2018, e taua le i ai o se malamalama manino i le tulaga o le tamaoaiga e fesoasoani ia i latou e filifili a latou laasaga e sosoo ai.
O nisi mea e le suia lava, e pei o pepa paʻepaʻe, faʻataʻitaʻiga, ma e oʻo lava i konafesi. Ae ui i lea, na filifili CoinDesk e faʻasalalau nisi faʻamatalaga e fesoasoani ai i tagata faʻatau ia malamalama pe faʻafefea ona suia le lalolagi crypto.
E ui o loʻo i ai le tele o talanoaga i le lalolagi atoa e uiga i le auala sili e faʻaogaina ai le faʻaogaina o cryptocurrencies, e foliga mai o le a le sili atu le manino o malo o le lalolagi. i luga o nei taunuʻuga.E manaʻomia e ICO fou ona malamalama i faʻaiuga a le faamasinoga, e faʻaaoga ai lenei faʻamatalaga e fausia ai se faʻavae sili atu ona tuʻufaʻatasia.
CoinDesk o loʻo faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻatauga moni o le faʻailoga. O le mea e lelei ai, o le tau o faʻailoga taʻitasi o loʻo faʻamoemoeina e faʻatupuina aʻo eseese tupe teufaafaigaluega ma fefaʻatauaiga.
Afai o le Ethereum o le a faʻaauau pea ona avea ma punaoa mataʻina mo le lalolagi lautele, o le a latou manaʻomia le faʻateleina o lona saoasaoa. le punaoa autu.O le mea e lelei ai, o ia lava na faavaeina na mafai ona o mai i luga o se fuafuaga faaleoleo e mautinoa ai latou te puipuia a latou ICO ma tupe teufaafaigaluega.
O le apili tele o le cryptocurrency o lona natura decentralized.Boost VC's Brayton Williams e taulaʻi i le "taleni ma felauaiga." Ona o lea, e ono amata ona lagona e le aufaipisinisi tupe ma pisinisi tutoʻatasi le manaʻo mai tagata teu tupe e faʻaoga le faʻailoga mo lona faʻamoemoega. , o fa'ailoga o lo'o tu'uina atu vave ina ia latou le fa'ataunu'uina uma a latou folafolaga.
Token economics e matua fou lava ma o le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se gafatia e leʻi iloa. tagata teu tupe o le a fesoasoani i le lalolagi lautele e faʻamasino le taua o cryptocurrencies i le mea muamua.
E masani lava ona sili atu le malamalama o tagata faʻatau e uiga i cryptocurrencies aʻo faʻatuputeleina faʻailoga, lea e sili atu ai lo latou malamalama e uiga i le teufaafaigaluegaina. Faatasi ai ma le tele o tagata faʻatau ma tagata teu tupe, o le a atiina ae e tagata faʻaoga se manatu manino pe faʻapefea ona faʻaogaina. e tupu aʻe i le taʻutaʻua, o le a malamalama tagata faʻatau i tupe mama i auala e matua le manaʻomia i le sefulu tausaga talu ai.
O le manatu mulimuli o le a aumaia e le ICO i lenei tausaga, o kamupani tekonolosi e faʻamoemoe e faʻasalalau a latou faʻailoga, lea e fesoasoani ia i latou e faʻaputuina tupe.O lenei laasaga e taua tele i le mauaina o le tele o tupe maua, e ui lava o le CoinBank e fai mai e le manaʻomia e nei kamupani le tuʻufaʻatasia.
Aʻo leʻi faʻaofiina konekarate atamai i luga o fesoʻotaʻiga poloka poloka ma le oʻo mai o uluai tupe siliva (ICOs), o amataga o loʻo vaʻavaʻai e faʻaputu tupe mo a latou galuega faatino e tatau ona faʻalagolago i tagata teu tupe, IPO, ma ioe, a latou lava taga.
Mo i latou e le o iloa, o le ICO o se ituaiga o faʻasalalauga lea e faia ai e kamupani ni faʻailoga mo isi e faʻatau ina ia maua ai tupe mo a latou galuega. I le umi, e maua uma e le aufaipisinisi se avanoa ma se tupe maua.Ae ui i lea, o le ICO o loʻo manatu i le maualuga o le lamatiaga ma le maualuga o le tauia o pisinisi, o lea e iai ni nai mea e tatau ona e manatua ina ia mautinoa e le o faʻaumatia au tupe.
O se pepa paʻepaʻe e masani lava o se kamupani e tuʻuina atu i tagata e mafai ona teu tupe. e mafai e se pepa paʻepaʻe ona fai pe talepe se kamupani, e faʻaalia manino ai pe o loʻo faʻamaoni le au i la latou galuega.
Faatasi ai ma lenei mea i lou mafaufau, i le avea ai ma se tagata e mafai ona teu tupe, e tatau ona e faitau ma le faaeteete le pepa paʻepaʻe ma naʻo le mafaufau e teu tupe pe afai e te malamalama i mea uma o loʻo taumafai le pepa paʻepaʻe e faʻaalia. fuainumera e uiga i tulaga o maketi o loʻo i ai nei.
Pe a iloiloina se ICO, e taua tele le faia o le tele o suʻesuʻega e mafai ai.O le taumafaiga suʻesuʻe na aofia ai foi le faitau e uiga i le au i tua atu o le poloketi. i luga o galuega faapena i aso ua mavae.


Taimi meli: Mati-11-2022