Saini e Lukashenko le Fa'atonu a le Peresetene i le Atina'eina o Fegalegaleaiga a Belarus-Saina

Saini e Lukashenko le Fa'atonu a le Peresetene i le Atina'eina o Fegalegaleaiga a Belarus-Saina

Na sainia e le Peresetene Belarusian Lukashenko se poloaiga a le peresetene i luga o le atinaʻeina o sootaga i le va o Belarus ma Saina i le 3rd, ma faʻamoemoe e faʻalautele atili le galulue faʻatasi i le va o atunuu e lua i le tele o vaega.O ofisa Belarusian, ala o faasalalauga ma tagata atamamai ua latou tautala maualuga i lenei gaioiga.

111111

I le aso 2 o Setema, na faia ai le 2021 Saina International Service Trade Fair Global Service Trade Summit i Beijing.O se tautalaga vitio lea na tuʻuina atu e le Peresetene Belarusian Lukashenko i le fonotaga

 

E tusa ai ma lenei poloaiga a le peresetene, faʻamalosia le galulue faʻapolokiki i le va o Belarus ma Saina, tausia ma faʻaleleia sootaga faauo i le va o atunuu e lua, faʻamalosia le galulue faʻatasi i vaega o le tamaoaiga, fefaʻatauaʻiga, tupe, ma tupe teufaafaigaluega, ma le faʻatinoina o le "Belt and Road" initiative. lisiina o mea e ave i ai le faamuamua lata mai a Belarus.Galuega.O isi galuega taua e aofia ai le faʻalauteleina o fesoʻotaʻiga i le va o Belarus ma Saina i itulagi eseese, atinaʻeina o le galulue faʻatasi i le matata o tekinolosi, tamaoaiga numera, faʻamatalaga, ma fesoʻotaʻiga, ma faʻamalosia le galulue faʻasaienisi ma tekinolosi ma agaalofa.

O le upega tafaʻilagi a le Peresetene o Belarus na taʻua i luga o le 3rd o le poloaiga a le peresetene o loʻo taʻua i luga o se faʻaauauina o le poloaiga na sainia e le Peresetene muamua o Belarus i le atinaʻeina o sootaga i le va o Belarus ma Saina.O loʻo faʻamoemoe e faʻalautele atili le faʻalauteleina o faiga faʻapaʻaga i le va o atunuu e lua i le tele o faʻalapotopotoga mai le 2021 i le 2025. O le faʻataunuʻuina o sini faʻatulagaina na faʻatulagaina e le faʻatonuga o le a fesoasoani e tuleia sootaga i le va o atunuu e lua i se tulaga fou.

Fai mai le Amapasa Saina i Belarus Xie Xiaoyong i le 3rd o le taimi lona lua lenei talu mai le 2015 na sainia ai e Lukashenko se poloaiga e atiina ae sootaga i le va o Saina ma Belarus, lea e faaalia ai o ia ma le malo Belarusian latou te matua taua tele i sootaga i le va o atunuu e lua. .E mautinoa lava o se gaioiga lea.O le a faʻalauteleina le galulue faʻatasi i le va o atunuu e lua i matata eseese.

I le aso 4, na saunoa ai le Peresetene o le Komiti Tumau o Mataupu Faavaomalo a le National Assembly of Belarus, Savineh, o le sainia o le poloaiga ua taʻua i luga o le a faʻafefe ai le leaga o aʻafiaga o le tamaoaiga i Sisifo e faasaga ia Belarus.I le feagai ai ma le tele o maketi a Saina, e tatau ona taulaʻi Belarus i le faʻaogaina o le gaosiga gafatia.

O le Belarusian State Television Broadcasting Corporation na faʻaalia i luga o le 4th o lenei poloaiga o se tasi lea o pepa sili ona taua talu ai nei na tuʻuina atu e le malo Belarusian, ma o loʻo faʻaalia ai le itu mo le faʻalauteleina o le felagolagomai lautele i le va o Belarus ma Saina i nai tausaga o lumanaʻi.

Avdonin, o se tagata suʻesuʻe i le Belarusian Institute of Strategic Studies, na fai mai i le 4th o Belarus o loʻo i ai se taimi umi ma loloto le atinaʻeina o sootaga vavalalata ma Saina.O le sini.

Na taʻua e le au suʻesuʻe faʻapolokiki Belarusian Borovik i le 4th o Saina ua manuia le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga ma isi atunuu i le lalolagi, faʻatau atu oloa maualuga ma tekonolosi faʻapitoa, ma tosina mai tupe faʻafaigaluega mai fafo.Ua manuia foi Belarus i le i ai o se paaga lelei e pei o Saina.

UBO CNCfa'amoemoe fo'i ma tagata fa'atau i totonuBelarus fausia mafutaga faauo lelei.Afai e te fiafia iaimasini cnc, fa'amolemole fa'afeso'ota'i le matou sui sooupu:

 


Taimi meli: Tes-06-2021