Tele atunuu i Sautesasae Ua le toe mafai!

Ua le toe mafai!O le tele o atunuu i Sautesasae o Asia ua faamalosia e taoto mafolafola!Tatala le poloka, puipuia le tamaoaiga, ma "fetuunaʻi" i le faʻamaʻi ...

Talu mai Iuni o le tausaga nei, o le Delta strain ua oʻo i le faʻamaʻi puipuia laina o atunuʻu i Sautesasae Asia, ma o mataupu fou faʻamaonia i Initonesia, Thailand, Vietnam, Malaysia ma isi atunuʻu ua faʻatupulaʻia malosi, faʻamaumau faʻamaumauga.

Ina ia taofia le faatelevaveina o le salalau atu o le delta, ua faia e le tamaoaiga o Asia i Sautesasae faiga poloka, faatasi ai ma falegaosimea ua tapunia le gaosiga, faleoloa tapunia, ma gaioiga tau tamaoaiga toetoe lava tapunia.Ae ina ua maeʻa le poloka mo se vaitaimi, o nei atunuu na toetoe a le mafai ona taofimau, ma amata ona lamatia le "siia o le faasaina" ...

1

#01

O le tamaoaiga o atunuu Asia i Sautesasae o loʻo feagai ma le paʻu, ma o poloaiga mai le tele o atunuu ua suia!

O atunuu Asia i Sautesasae o le lalolagi's tu'uina atu mea mata'utia ma fa'avae gaosiga o gaosiga.Vietnam's pisinisi 'ie, Malaysia's chips, Vietnam's gaosiga o telefoni fe'avea'i, ma Taialani's falegaosi ta'avale uma o lo'o i ai se tulaga taua i le gaosiga o gaosiga o le lalolagi.

2

O kata lipoti lata mai na tuʻuina atu e atunuʻu Asia i Sautesasae e "mataʻutia".O le PMI gaosiga o Vietnam, Taialani, Filipaina, Myanmar, Malaysia, ma Initonesia uma na pa'ū i lalo ole 50 laina mago ia Aukuso.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le PMI o Vietnam na pa'ū i le 40.2 mo le tolu masina sosoo.O Filipaina Na pau i le 46.4, o le maualalo talu mai Me 2020, ma isi.

E oo lava i se lipoti a Goldman Sachs ia Iulai na faaitiitia ai le tamaoaiga o atunuu e lima i Asia i Sautesasae: O le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le GDP a Malaysia mo lenei tausaga na paʻu i lalo i le 4.9%, Indonesia i le 3.4%, Filipaina i le 4.4%, ma Thailand i le 1.4%.Sigapoa, o loʻo i ai se tulaga e sili atu le puipuia o faʻamaʻi, na paʻu i le 6.8%.

Ona o le toe tulaʻi mai o le faʻamaʻi, e le o se mea e masani ai mo fale gaosi oloa i Asia i Sautesasae e faʻasolosolo ona tapunia, o tau o felauaiga ua maualuga le maualuga, ma le le lava o vaega ma vaega.E le gata ina afaina ai le atinaʻeina o pisinisi gaosi oloa i le lalolagi, ae ua i ai foi se aafiaga ogaoga i le tamaoaiga o atunuu Asia i Sautesasae.

Ae maise lava i le faʻateleina o mataupu faʻamaonia i aso uma i atunuʻu i Sautesasae o Asia, o le toe faʻaleleia o le malosi o pisinisi autu a Thailand-o turisi ua vave ona mou atu ...

O loʻo feagai foʻi ma le faʻaitiitia o le maketi a Initia, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o tagata faigaluega, o loʻo paʻu pea lava pea le gaosiga o gaosiga, ma e oʻo lava i le taofia o le gaosiga.I le faaiuga, o le tele o faleoloa laiti ma feololo na faamalosia e tapunia mo se taimi le tumau pe faʻaalia saʻo le gaumativa ona e le mafai ona latou gafatia le gau.

3

Na lapataia foi e le Matagaluega o Fefaatauaiga a Vietnam i lenei masina le tele o faleoloa ua tapunia ona o tapulaʻa faʻatapulaʻa (→Mo faʻamatalaga, faʻamolemole kiliki e vaʻai ←), ma o Vietnam e ono leiloa tagata faʻatau mai fafo.

Aʻafia i le tapunia o le taulaga, o le tele o kamupani i le itu i saute o fale gaosi oloa i tafatafa o Ho Chi Minh City i Vietnam o loʻo i ai nei i se tulaga o le taofia o galuega ma gaosiga.O kamupani gaosi oloa e pei o mea tau eletise, chips, textiles, ma telefoni feaveaʻi e sili ona afaina.Ona o faʻalavelave tetele e tolu o le leiloa o tagata faigaluega, poloaiga, ma tupe faavae i le fale gaosi oloa a Vietnam, e le gata o le tele o le aufaipisinisi o loʻo taofiofia le faʻatali-ma-vaai uiga agai i pisinisi pisinisi a Vietnam, ae na matua afaina ai foi le atinaʻeina o Le pisinisi gaosiga o lo'o iai nei a Vietnam.

4

E tusa o le 18% o le aufaipisinisi a le atunuu ua siitia atu nisi o oloa i isi atunuu ina ia mautinoa o loʻo puipuia a latou sapalai, ma o loʻo faʻamoemoe le toʻatele o sui e mulimulitaʻia.

Na fa’ailoa e Wellian Wiranto, o le tama’ita’i o le OCBC Bank, a’o fa’aauau pea le fa’alavelave, o le tau o le tamaoaiga o ta’amilosaga fa’asolosolo o poloka poloka ma le fa’ateleina o le vaivai o tagata ua lofituina ai atunu’u i Sautesasae o Asia.O le taimi lava e tupu ai le vevesi i Asia i Sautesasae, e mautinoa lava o le a afaina ai le gaosiga o oloa gaosi oloa i le lalolagi.

Ua afaina le sapalai o oloa, ma ua matua faaletonu le tamaoaiga o le atunuu, ma ua amata foi ona le mautonu le faiga o poloka.

#02

Ua filifili atunuu Asia i Sautesasae e "nofo faatasi ma le siama" ma tatala a latou tamaoaiga!

I le iloaina o le tau o le poloka poloka o se paʻu o le tamaoaiga, na filifili ai atunuu Asia i Sautesasae e "agai i luma ma avega mamafa", lamatia le tatalaina, tatala a latou tamaoaiga, ma amata ona faataitai i le fuafuaga a Sigapoa o le "nofo faatasi ma le siama."

I le aso 13 o Setema, na faasilasila ai e Initonesia o le a faʻaititia le maualuga o tapulaʻa i Bali i tulaga e tolu;Taialani o loʻo tatalaina ma le malosi le pisinisi o tagata tafafao maimoa.Mai le aso 1 o Oketopa, e mafai e tagata malaga tui ona o atu i nofoaga tafafao maimoa e pei o Bangkok, Chiang Mai ma Pattaya;Vietnam Na amata mai i le ogatotonu o le masina nei, ua faasolosolo ona tatala le tapu, ua le toe popole i le kilia o le virus, ae o loo ola faatasi ma le virus;Ua faʻamalie lemu foi e Meleisia ana faiga e puipuia ai faʻamaʻi, ma ua filifili foi e faʻalauiloa le "faʻasalalau turisi" ...

O le auʻiliʻiliga na faʻaalia ai afai e faʻaauau pea ona faʻaogaina e atunuʻu o Asia i Sautesasae faiga poloka, e mautinoa lava latou te aʻafia ai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, ae o le lafoaʻia o le poloka ma toe tatalaina le tamaoaiga o lona uiga o le a latou tauaveina le tele o lamatiaga.

5

Ae e oo lava i lea tulaga, e tatau i le malo ona filifili e fetuutuunai lana faiga faavae e tetee atu ai i le faamai ma saili ia ausia uma le atinae o le tamaoaiga ma le tetee atu i le faamai.

Mai falegaosimea i Vietnam ma Malaysia, i fale ulu ulu i Manila, i fale ofisa i Sigapoa, o loʻo faʻalauiloaina e le malo o Asia i Sautesasae le toe tatalaina o fuafuaga e maua ai se paleni i le va o le puleaina o faʻamaʻi ma le faatumauina o le tafe o tagata faigaluega ma tupe faavae.

I lea itu, o se faasologa o faiga ua faʻatinoina, e aofia ai le tuʻuina atu o meaʻai e le militeri, faʻaesea o tagata faigaluega, micro-blockades, ma naʻo le faʻatagaina o tagata tui e ulufale i faleʻaiga ma ofisa.

6

I le aso 8 o Setema, 2021 i le taimi fa'apitonu'u, i Kuala Lumpur, Meleisia, o lo'o sauni ai le aufaigaluega fa'afiafia mo le toe tatalaina.

Ma o Initonesia, le tamaoaiga tele i Asia i Sautesasae, o loʻo taulaʻi i faiga umi.

O loʻo taumafai le malo e faʻamalosia tulafono, e pei o tulafono faʻatulafonoina i matapulepule na tumau mo le tele o tausaga.Ua faia foi e Initonesia se "faafanua o auala" mo vaega faapitoa e pei o ofisa ma aʻoga e faʻavae tulafono umi i lalo o le masani fou.

O loʻo taumafai Filipaina e faʻatino tapulaʻa femalagaaʻi i nofoaga e sili atu le faʻamoemoe e sui ai poloka a le atunuʻu poʻo faʻaitulagi, e oʻo lava i le aofia ai o auala poʻo fale.

O loʻo faʻataʻitaʻi foi Vietnam i lenei fua.Ua faia e Hanoi nofoaga e siaki ai femalagaaiga, ma ua faia e le malo ni tapulaʻa eseese e faʻatatau i lamatiaga o siama i vaega eseese o le taulaga.

I Jakarta, le laumua o Initonesia, na'o tagata e iai pepa tui e mafai ona ulufale i faleoloa ma nofoaga o tapuaiga.

I Meleisia, na'o i latou e iai pepa tui e mafai ona o i le faletīfaga.E manaʻomia e Sigapoa faleʻaiga e siaki le tulaga o tui o tagata 'ai.

E le gata i lea, i Manila, o loʻo mafaufau le malo i le faʻaaogaina o "tui faʻamaʻi" i fale faigaluega ma felauaiga lautele.Ole fua lea e mafai ai e tagata ua uma ona tui tui ona feoa'i pe feoa'i saoloto i o latou nofoaga e aunoa ma le fa'aesea.

Taofi mau, UBO CNC e tumau pea ma oe e faʻavavau 8 -)


Taimi meli: Sep-18-2021