Toeititi lava 9W kamupani na tapunia, ma le tele o fale gaosi na tapunia faʻamalosi ...

Toeititi lava 9W kamupani na tapunia, ma le tele o fale gaosi na tapunia faʻamalosi ...

Ona o le maualalo o tau o tagata faigaluega, maualalo le gaosiga o meafaitino, ma faiga faʻavae, Vietnam ua tosina mai le tele o kamupani mai fafo e fausia falegaosimea i Vietnam i tausaga talu ai nei.O le atunuu ua avea ma se tasi o nofoaga autu o gaosiga o le lalolagi, ma e oo lava i le naunautaiga e avea ma "falegaosimea o le lalolagi e sosoo ai"..Faʻalagolago i le atinaʻeina o fale gaosi oloa, ua faʻateleina foi le tamaoaiga o Vietnam, ma avea ma tamaoaiga lona fa tele i Asia i Sautesasae.

Ae ui i lea, o le faʻamaʻi mataʻutia ua mafua ai le atinaʻeina o le tamaoaiga o Vietnam e feagai ma luitau tetele.E ui lava sa seaseaatunuu fa'ata'ita'i mo le puipuia o fa'ama'imuamua, Vietnam sale manuiai lenei tausaga i lalo o le aafiaga o le Delta virus.

Toeitiiti lava 90,000 kamupani na tapunia, ma e silia ma le 80 kamupani a le US na “mafatia”!O le tamaoaiga o Vietnam e feagai ma luitau tetele

I le aso 8 o Oketopa, na taʻua ai e tagata taua i Viatename ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi, o le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le atunuʻu i lenei tausaga e foliga mai e naʻo le 3%, lea e sili atu le maualalo nai lo le faʻatulagaina muamua o le 6%.

O lenei atugaluga e le faavaea.E tusa ai ma faʻamaumauga a le Vietnam Statistics Bureau, i le kuata muamua e tolu o lenei tausaga, e tusa ma le 90,000 kamupani ua taofia faʻagaioiga poʻo ua gau, ma o le 32,000 o latou ua uma ona faʻasalalau lo latou faʻamavaeina, o se faʻaopoopoga o le 17.4% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi lava e tasi talu ai. tausaga..O le mea moni e le tatalaina e fale gaosi a Vietnam o latou faitotoa e le gata ina afaina ai le tamaoaiga o le atunuu, ae o le a "aʻafia ai" kamupani mai fafo na faia oka.

O le auʻiliʻiliga na faʻailoa mai ai o faʻamatalaga tau tamaoaiga o Vietnam i le kuata lona tolu e matua leaga lava, aemaise lava ona o le faʻamaʻi na faʻateleina i lenei vaitau, na faʻamalosia falegaosimea e tapunia, o taulaga na faʻamalosia e poloka, ma faʻatau atu i fafo na afaina malosi ...

O Zhou Ming, o se gaosiga o telefoni feaveaʻi ma mea faʻaoga telefoni feaveaʻi i Hanoi, Vietnam, fai mai e le mafai ona faʻatau atu lana lava pisinisi i totonu o le atunuʻu, o lea ua naʻo le ola masani.

“Ina ua uma le faʻamaʻi, e mafai ona faʻapea o laʻu pisinisi e matua le mautonu.E ui e mafai ona amata galuega i nofoaga e le ogaoga tele le faʻamaʻi, e faʻatapulaʻaina le ulufale ma le alu ese o oloa.O oloa e mafai ona alu ese mai le tiute i totonu o le lua pe tolu aso ua toe tolopo nei i le afa masina i le masina e tasi.Ia Tesema, na faʻaitiitia ai le faʻatonuga."

Ua lipotia mai e faapea, mai le ogatotonu o Iulai e oo i le faaiuga o Setema, ua tapunia le 80% o faleoloa seevae a Nike ma le toeitiiti atoa le afa o ana falegaosi lavalava i Vietnam i saute.E ui lava o loʻo valoia o le a toe faʻaauau galuega a le falegaosimea ia Oketopa, ae o le a tele lava masina e alu ai le fale gaosi i le gaosiga atoatoa.A'afia i le le lava o sapalai, o tupe maua a le kamupani i le kuata muamua o le tausaga faʻaletupe 2022 o loʻo maualalo pea nai lo le faʻamoemoe.

Fai mai le CFO Matt Friede, "Na leiloa e Nike le itiiti ifo ma le 10 vaiaso o le gaosiga i Vietnam, lea na mafua ai le va o suʻesuʻega."

E le gata i lea o Nike, Adidas, Coach, UGG ma isi kamupani a Amerika o loʻo i ai le tele o gaioiga gaosiga i Vietnam ua afaina uma.

1

Ina ua matua maua Vietnam i le faʻamaʻi ma faʻalavelaveina ana sapalai sapalai, tele kamupani na amata ona "toe mafaufau": Pe saʻo le faʻanofoina o le gaosiga gafatia i Vietnam?Na taʻua e se pule o se kamupani tele atunuu, "E 6 tausaga na fausia ai se sapalai sapalai i Vietnam, ma na o le 6 aso na alu ai."

O nisi kamupani ua leva ona fuafua e toe sii a latou gaosiga gafatia i Saina.Mo se faʻataʻitaʻiga, fai mai le Pule Sili o se faʻailoga seevae Amerika, "O Saina i le taimi nei o se tasi o nai nofoaga i le lalolagi e mafai ona maua ai oloa."

Faatasi ai ma le faʻamaʻi ma le tamaoaiga o loʻo faʻalogoina le faʻalavelave, ua popole Vietnam.

I le aso 1 o Oketopa, e tusa ai ma le TVBS, Ho Chi Minh City, Vietnam, na lafoaʻia le zero reset ma faʻasalalau le siʻitia o le faʻalavelave faʻamaʻi i totonu o le tolu masina talu ai, faʻatagaina paka fale gaosi oloa, galuega faufale, faleoloa faatau, ma faleaiga e toe amata galuega. .Iā Oketopa 6, na faapea mai ai se tagata e masani i le mataupu: “O lea ua amata lemu le matou galuega.”Fai mai nisi o tala fa'atatau e ono fo'ia ai le fa'alavelave o femalaga'iga a le fale gaosimea a Vietnam.

O tala lata mai ia Oketopa 8 o loʻo faʻaalia ai o le a faʻaauau pea ona faʻamalosia e le malo Vietnamese le fale gaosi oloa i le Nen Tak Second Industrial Zone i le Itumalo o Dong Nai e taofi galuega mo le 7 aso, ma o le a faʻaopopoina le vaitaimi faʻamalolo ia Oketopa 15. O lona uiga o le le taofia o kamupani Iapani i faleoloa i lenei vaega o le a faʻalauteleina i le 86 aso.

2

Ae o le itu e sili ona leaga, i le lua masina na tapunia ai le kamupani, o le tele o tagata faigaluega mai Vietnam ua toe foi i o latou nuu, ma e faigata i kamupani mai fafo ona maua ni tagata faigaluega pe afai latou te mananao e toe faaauau le gaosiga i le taimi nei.E tusa ai ma le Baocheng Group, o se kamupani gaosi seevae lauiloa i le lalolagi, na o le 20-30% o ana tagata faigaluega na toe foi mai i galuega ina ua maeʻa ona tuʻuina atu e le kamupani le faʻaaliga toe amata.

Ma ua na o se microcosm o le tele o falegaosimea i Vietnam.

O le fa'aluaina o le le lava o tagata faigaluega oka e faigata ai i kamupani ona toe amata galuega

I nai aso talu ai, o loʻo sauni le malo Vietnamese e faʻasolosolo ona toe amata le gaosiga o le tamaoaiga.Mo pisinisi ie, lavalava ma seevae a Vietnam, o loʻo feagai ma faʻafitauli tetele e lua.O le tasi o le le lava o oka falegaosimea ae o le isi o le le lava o tagata faigaluega.Ua lipotia mai o le talosaga a le malo Vietnamese mo le toe amataina o galuega ma le gaosiga o atinaʻe o tagata faigaluega i pisinisi e toe amata galuega ma toe amata le gaosiga e tatau ona i ai i nofoaga e leai ni faʻamaʻi, ae o nei falegaosimea o loʻo i totonu o nofoaga faʻamaʻi, ma e le mafai e tagata faigaluega ona toe foʻi mai. e galue.

3

Ae maise i le itu i saute o Vietnam, lea e sili ona ogaoga le faʻamaʻi, e tusa lava pe o loʻo iai le faʻamaʻi ia Oketopa, e faigata ona toe faʻafoʻi tagata faigaluega muamua e faigaluega.O le to'atele o i latou na toe fo'i i o latou nu'u e 'alofia le fa'ama'i;mo tagata faigaluega fou, ona o le faʻatinoina o karantina faʻaagafesootai i Vietnam atoa, O le tafe o tagata faigaluega e matua faʻatapulaʻaina, ma e masani lava ona faigata ona maua tagata faigaluega.Aʻo leʻi oʻo i le faʻaiʻuga o le tausaga, o le le lava o tagata faigaluega i fale gaosi Vietnamese na maualuga i le 35% -37%.

Talu mai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e oʻo mai i le taimi nei, o le faʻatau atu o oloa seevae a Vietnam ua matua leiloa.Ua lipotia mai o Aukuso, e tusa ma le 20% o oloa o seevae e auina atu i fafo na leiloa.Ia Setema, sa i ai se gau o le 40%-50%.Ole mea masani, e ave ile afa tausaga mai le feutagaiga i le sainia.I lenei auala, afai e te manaʻo e fai le faʻatonuga, o le a oʻo i le tausaga mulimuli ane.

I le taimi nei, e tusa lava pe manaʻo le pisinisi seevae Vietnamese e faasolosolo malie ona toe amata galuega ma gaosiga, i lalo o le tulaga o le le lava o poloaiga ma galuega, e faigata i kamupani ona toe amata galuega ma gaosiga, ae na o le toe amataina o le gaosiga aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.

O lea la, o le a toe tafe atu le poloaiga i Saina?

I le tali atu i le faʻalavelave, o le tele o kamupani mai fafo ua latou faʻaogaina Saina e fai ma ato saogalemu i fafo

O le fale gaosi Vietname o Hook Furnishings, o se kamupani fa'amautu a Amerika e lisiina meaafale, ua taofia talu mai Aokuso 1. Na ta'ua e Paul Hackfield, sui peresitene o tupe, "E le lelei tele le tui a Vietnam, ma o lo'o mataala le malo e uiga i le fa'atulafonoina o le tapunia o faleoloa. .”I le itu o manaoga o tagata faatau, o poloaiga fou ma backlogs e malosi, ma o uta na mafua mai i le tapunia o faleoloa i Vietnam o le a poloka.Fa'aalia i masina a sau.

Fai mai Paulo:

“Na matou toe foʻi i Saina pe a manaʻomia.Afai matou te lagona ua sili atu le mautu o se atunuu i le taimi nei, o le mea lea o le a matou faia.

Fai mai le CFO o Nike Matt Fried:

"O le matou 'au o loʻo faʻateleina le gaosiga gafatia o seevae i isi atunuʻu ma faʻafeiloaʻi le gaosiga o lavalava mai Vietnam i isi atunuu, e pei o Initonesia ma Saina ... e faʻafetaui ai le malosi tele o manaoga o tagata faatau."

Roger Rollins, Pule Sili o Designer Brands, o se seevae lapopoa ma mea faʻaoga mamanu, gaosiga ma le faʻatau oloa i Amerika i Matu, faʻasoa le poto masani o tupulaga o loʻo faʻaogaina filifili sapalai ma toe foʻi atu i Saina:

“Na taʻu mai e le Ofisa Sili o Pulega e 6 aso na ia faamaeaina ai le sapalai (siitia) galuega na faia i le 6 tausaga talu ai.Mafaufau pe o le a le tele o le malosi na faʻaalu e tagata uma aʻo leʻi tuua Saina, ae o lea e mafai ona e faʻatau ai oloa Naʻo Saina-e matua valea lava, pei o se taʻavale."

O le LoveSac, o le faleoloa o meaafale sili ona televave i le Iunaite Setete, ua toe faʻafeiloaʻi atu foʻi faʻatauga faʻatau i tagata faʻatau oloa i Saina.

Fai mai CFO Donna Delomo:

"Matou te iloa o mea faʻatau mai Saina o loʻo aʻafia i tau, lea o le a faʻaalu ai se tupe sili atu, ae mafai ai ona matou tausia faʻamaumauga, lea e maua ai se avanoa faʻatauvaʻa ma e taua tele mo i matou ma a matou tagata faʻatau."

4

E mafai ona vaʻaia i totonu o le tolu masina o le malosi o Vietnamese poloka, ua avea le au faʻatau Saina ma filifiliga faʻafuaseʻi mo kamupani tetele faʻavaomalo, ae o Vietnam, lea na toe amata galuega ma gaosiga mai ia Oketopa 1, o le a faʻaopoopoina foi i le gaosiga o filifiliga a kamupani gaosiga.Eseesega.

Na iloiloina e le pule sili o se kamupani seevae tele i Guangdong, "(O poloaiga e siitia atu i Saina) O se taotoga puupuu lea.E toaitiiti lava ou te iloa o falegaosimea e toe faafoi i tua.(Nike, ma isi.) O kamupani tetele fa'ava-o-malo e masani ona faia totogi i le lalolagi atoa.E iai isi falegaosimea.(Ua tapunia falegaosi Vietnam).Afai ei ai ni poloaiga, o le a matou faia i se isi mea.O mea autu o loʻo faʻafeiloaʻi o loʻo i totonu o atunuʻu i Sautesasae Asia, sosoo ai ma Saina."

Na ia faʻamatalaina o nisi kamupani na muamua faʻafeiloaʻi le tele o le gaosiga o laina gafatia, ma e itiiti lava mea o totoe i Saina.E faigata ona fa'afetaui le va o le gafatia.O le masani masani a kamupani o le tuʻuina atu lea o poloaiga i isi faleoloa seevae i Saina ma faʻaoga a latou laina gaosiga e faʻamaeʻa ai galuega.Nai lo le toe foʻi i Saina e faʻatutu falegaosimea ma fausia laina gaosiga.

O le fa'aliliuina o le fa'atonuga ma le fa'aliliuina o falegaosimea e lua manatu, fa'atasi ai ma ta'amilosaga eseese, faigata, ma fa'amanuiaga tau tamaoaiga.

“Afai o le filifiliga o le nofoaga, fausiaina o laau, tusi faamaonia o le aufaioloa, ma le gaosiga e amata mai le masima, o le taamilosaga a le falegaosi seevae atonu o le tasi ma le afa i le lua tausaga.O le taofia o le gaosiga ma le gaosiga a Vietnam e itiiti ifo i le 3 masina.I se faʻatusatusaga, o le fesiitaiga o faʻatonuga Lava e foia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o suʻesuʻega."

Afai e te le faʻatau atu mai Vietnam, faʻamalo le poloaiga ma suʻe se isi nofoaga?O fea le va?

I le lumanaʻi, pe o le "peacocks lele i sautesasae" poʻo le toe faʻafoʻi mai o poloaiga i Saina, o tupe teufaafaigaluega ma le gaosiga o le gaosiga o filifiliga tutoʻatasi ia a pisinisi e saili ai mea lelei ma aloese mai mea le lelei.O tau, tau o tagata faigaluega, ma le fa'afaigaluegaina o malosiaga taua ia mo le fesiitaiga faavaomalo o alamanuia.

Na taʻua e Guo Junhong, le pule sili o Dongguan Qiaohong Shoes Industry, o le tausaga na teʻa nei na talosaga manino ai nisi o tagata faatau e tatau ona sau se pasene o uta mai atunuu i Sautesasae o Asia e pei o Vietnam, ma o nisi tagata faatau sa i ai se uiga faigata: "Afai e te le auina atu i fafo. mai Vietnam, e te faaleaogaina lau oka ae su'e se isi."

Na faamatala e Guo Junhong talu ai ona o le auina atu i fafo mai Vietnam ma isi atunuu e mafai ona fiafia i le faaitiitia o tau ma tuusaunoaga e maualalo tau ma sili atu tupe mama, o nisi o fefaʻatauaʻiga mai fafo OEM ua faʻafeiloaʻi nisi o laina gaosiga i Vietnam ma isi nofoaga.

5

I nisi o eria, o le igoa "Made in Vietnam" e mafai ona faʻasaoina le tele o tupe mama nai lo le igoa "Made in China".

I le aso 5 o Me, 2019, na faʻasalalau ai e le Trump le 25% o le tau i luga o le US $ 250 piliona o oloa faʻatau atu a Saina i le Iunaite Setete.O oloa, masini tau alamanuia, mea faigaluega a le fale, ato, seevae, ma lavalava o se ta tele lea i kamupani faapisinisi mai fafo o loʻo uia le ala o tupe mama laiti ae vave faʻatau.I se eseesega, Vietnam, faatasi ai ma le Iunaite Setete o le lona lua sili ona faatau atu i fafo, e maua ai togafitiga faʻapitoa e pei o tuusaunoaga mai tau faʻaulufale mai i sone gaosi oloa auina atu i fafo.

Ae ui i lea, o le eseesega i paʻu o tau e naʻo le faʻavaveina o le saoasaoa o le fesiitaiga o pisinisi.O le malosi o le "peacock lele i saute sasaʻe" na tupu aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi ma feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga a Sino-US.

I le 2019, o se auʻiliʻiliga a Rabo Research, o se tagata mafaufau o Rabobank, na faʻailoa mai ai o le malosi muamua o le faʻamalosi o le faʻatupuina o totogi.E tusa ai ma se suʻesuʻega na faia e le Japan External Trade Organization i le 2018, 66% o kamupani Iapani na suʻesuʻeina na fai mai o le latou luʻitau autu lea mo le faia o pisinisi i Saina.

O se suʻesuʻega tau tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga na faia e le Hong Kong Trade Development Council ia Novema 2020 na faʻailoa mai ai e 7 atunuu i Asia i Sautesasae o loʻo i ai le tau o tagata faigaluega, ma o le totogi maualalo o le masina e tele lava i lalo ole RMB 2,000, lea e fiafia i ai kamupani faʻavaomalo.

6

O Vietnam o lo'o i ai le fa'atonuga o tagata faigaluega

 

Ae ui i lea, e ui lava o atunuu Asia i Sautesasae e iai tulaga lelei i tagata faigaluega ma tau o tau, o le va moni o loʻo i ai foi ma le faʻamoemoe.

Na tusia e se pule o se kamupani multinational se tala ia Me e faasoa atu ai lona aafiaga i le puleaina o se falegaosimea i Vietnam:

“Ou te le fefe i se tala malie.I le amataga, o pusa faʻailoga ma pusa afifi e faʻaulufale mai Saina, ma o nisi taimi e sili atu le taugata o le uta nai lo le tau o oloa.O le tau muamua o le fausiaina o se laina sapalai mai le amataga e le maualalo, ma o le faʻaogaina o mea e manaʻomia le taimi.

E atagia foi le va i taleni.Mo se faʻataʻitaʻiga, o inisinia i totonu o Saina e tele le poto masani i galuega i le 10-20 tausaga.I falegaosi Vietnamese, fa'ato'a fa'au'u mai enisinia mai le iunivesite mo ni nai tausaga, ma e tatau i tagata faigaluega ona amata a'oa'oga ma tomai sili..

O le fa'afitauli sili ona iloga o le maualuga o le tau o le pulega a le tagata fa'atau.

"O se fale gaosi lelei tele e le manaʻomia tagata faʻatau e faʻalavelave, e mafai ona latou foia le 99% o faʻafitauli na o latou lava;a o se falegaosimea tua e iai faʻafitauli i aso uma ma manaʻomia le fesoasoani a tagata faʻatau, ma o le a faia faʻalua mea sese ma faia mea sese i auala eseese.

O le galulue faatasi ma le au Vietnamese, e mafai ona ia fesootai ma le tasi ma le isi.

O le si'itia o le tau o le taimi e fa'ateleina ai fo'i le faigata tau pulega.E tusa ai ma le aufaipisinisi pisinisi, i le Pearl River Delta, o le tuʻuina atu o mea mataʻutia i le aso lava e tasi pe a uma le faʻatonuga e masani lava.I Filipaina, e lua vaiaso e teu ai oloa ma auina atu i fafo, ma e tatau ona fuafua lelei le pulega.

Ae ui i lea, o nei va e natia.Mo tagata faʻatau tetele, o upusii e vaʻaia e mata le lava.

E tusa ai ma le pule o le kamupani faʻavaomalo, mo le tutusa o masini laupapa faʻatasi ma tau o tagata faigaluega, o le siitaga a Vietnam i le taamilosaga muamua e 60% sili atu le taugofie nai lo fale gaosi tutusa i totonu o Saina.

Ina ia taia le maketi i se tau maualalo, o mafaufauga maketi a Vietnam o loʻo i ai le ata o Saina i aso ua tuanaʻi.

Ae ui i lea, o le tele o tagata fai pisinisi na fai mai, "Ou te matua faʻamoemoe e uiga i faʻamoemoega o fale gaosi oloa a Saina e faʻavae i luga o le malosi faʻatekonolosi ma le faʻaleleia o tulaga o gaosiga.E le mafai e le fale gaosi oloa ona tuua Saina!”

SINA SAU MAI.JINANUBO CNCMACHINERY CO.LTD SAU MAI....


Taimi meli: Oke-19-2021